Meghekkelte a gépi lottót, 14 millió dollár helyett börtön vár rá

-


Egy volt lottófelügyelőt bűnösnek találtak, amiért manipulálta a Hot Lotto nevű, több amerikai államban elérhető gépi szerencsejátékot, írja a New York Post. A férfi megnyerte a 14 millió dolláros jackpotot, amit aztán megpróbált a személyazonosságát elrejtve felvenni.

Az ügyészek szerint az 52 éves Eddie Tipton egy programot helyezett el a számokat - elvileg - véletlenszerűen kiválasztó számítógépben, majd letörölte azt.

A férfi 2003-tól dolgozott a Multi-State Lottery Association nevű szövetségnél, amelynél 2013-ban nevezték ki információbiztonsági igazgatónak. A szövetséget 37, jobbára állami lottóüzemeltető hívta életre, hogy felügyelje a számhúzásokat és egyéb adminisztratív feladatokat lásson el.

Tipton akcióját egy ipari kamera is rögzítette. A kapucnis szereplő arcát nem lehet rajta felismerni, de több kollégája is azt vallotta, hogy a férfi a videón Tipton, míg a testvérei ezzel ellentétes vallomást tettek. A vád szerint a csuklyás Tipton azokat a számokat kérte a lottózóban, amiket egy hónappal azelőtt beprogramozott a gépbe. A nyertes lottócetlijét aztán egy barátjának adta, hogy ő vegye fel ügyvédeken keresztül a nyereményt, ám mivel Iowa államban kötelező a nyertesnek azonosítania magát, nem fizették ki neki.

Tipton büntetéséről szeptemberben döntenek majd.