Meghalt Urbán Zoltán

Fotó: Origo / Szabó Gábor

-

Az Eximbank vezérigazgatója Ausztriában, a flachaui sípályán lett rosszul.


Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója halt meg Ausztriában – írja az Origo. Urbán Zoltánra a felvonóknál találtak rá társai, és értesítették a pályamentőket. Anton Santner, a Snow Space Salzburg síparadicsom szóvivője elmondta, hogy a mentőcsapatok két percen belül a helyszínen voltak. Néhány perc múlva egy orvos is megérkezett, de már nem tudták megmenteni a férfit.

Urbán Zoltánt a Külgazdasági es Külügyminisztérium saját halottjának tekinti, az ilyenkor szükséges konzuli intézkedések folyamatban vannak. A minisztérium minden dolgozója osztozik a család fájdalmában – áll a tárca közleményében.

Urbán Zoltán 1960-ban született, 1990 óta dolgozott a bankszakmában. 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt. 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2014. januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

2015. januárban vette át az Exim Bank irányítását. A magyar kormány delegáltjaként az Európai Beruházási Bank igazgatóságának is tagja volt.