Meghalt Robert Loggia

Forrás: InterCom

-

85 éves korában meghalt Robert Loggia színész, számos hollywoodi sikerfilm szereplője. Tökös főparancsnok volt A függetlenség napjában, Tony Montana mentora A sebhelyesarcúban, és a Psycho folytatásában is játszott.


Loggia az ötvenes években, tévésorozatokban kezdte a karrierjét. A nyolcvanas évekre futott be igazán, ekkor játszott A rózsaszín párduc-sorozatban, a Piedone Egyiptomban vagy a Túl a csúcson című filmekben. Forgatott Brian de Palmával A sebhelyesarcúban és John Hustonnal A Prizzik becsületében. A Kicsorbult tőrben játszott nyomozó szerepéért Oscar-díjra jelölték.

A kilencvenes években A függetlenség napja volt a legnagyobb sikere, itt a Bill Pullman által játszott amerikai elnök tanácsadóját, a Fehér Ház vezérkari főnökét alakította, David Lynch pedig rá osztotta a félelmetes Mr. Eddy szerepét a Lost Highway - Útvesztőben című filmjében.

A Segítség, felnőttem! című filmben Tom Hanksszel komédiázott:Loggia a kétezres években is folyamatosan forgatott, a magyar tévénézők mostanában a Hawaii Five-O című sorozatban láthatták őt.

A színész öt éve Alzheimer-kórban szenvedett. Pénteken halt meg Los Angeles-i otthonában.