Meghalt Malcolm Young

Fotó: Pandemonium73

-

A gitáros volt az AC/DC alapítója.


Hatvannégy éves korában elhunyt Malcolm Young. A gitáros testvérével, Angus Younggal közösen alapította az AC/DC-t. Olyan slágerek tettek világhírűvé, mint a Highway to Hell és a Back in Black.

Angus Young közleményében azt írta: hatalmas elkötelezettségével bátyja volt a hajtóerő az AC/DC mögött, "gitárosként, dalszerzőként és látnokként is maximalista és egyedülálló ember volt". "Nehéz szavakkal kifejeznem, mit jelentett számomra, egyedülálló és különleges kapcsolat volt közöttünk" – írta.Malcolm Young évek óta demenciában szenvedett, 2014-ben egy szélütés után vonult vissza a zenéléstől. Családja körében hunyt el.

Eddie Van Halen a Twitteren írta, hogy "ez egy szomorú nap a rock and roll számára. Malcolm Young a barátom volt és az AC/DC lelke". A Whitesnake frontembere, David Coverdale is részvétét nyilvánította. Paul Stanley, a Kiss együttes gitárosa, énekese szerint Malcolm Younggal az AC/DC motorja távozott.

A Skóciában született, de Ausztráliában felnőtt Malcolm és Angus Young barátaikkal 1973-ban alapították az AC/DC-t. Az ausztrál kocsmákban edződött együttes 1975-ben adta ki első lemezét, High Voltage címmel, ezt követte a T.N.T., a Powerage.

A testvérek nem tagadták, hogy számaik nem túl változatosak, többnyire egyetlen sémára épülnek, de Malcolm szerint ez esetben az egyszerű a nagyszerű, kár volna ötleteiket tupírozgatni.Utolsó lemezük 2014 novemberében jelent meg Rock Or Bust címmel, ennek felvételében betegsége miatt Malcolm Young már nem tudott részt venni, helyére unokatestvére ugrott be.

Az AC/DC 2003-ban került be a Rock Dicsőségcsarnokába, Melbourne-ben utcát is neveztek el róluk.