Meghalt Jerry Weintraub, Hollywood legendás producere

Fotó: AFP / LOIC VENANCE

-

Zenei és filmes producer volt egyszerre, több mint 50 évet töltött el a szórakoztató iparban. Elvis Presley és Bob Dylan egykori producere 77 évesen, szívinfarktusban hunyt el Santa Barbara-i otthonában, Kaliforniában.


Jerry Weintraub 1937-ben született Brooklynban, és a már a hetvenes években zenészek felfuttatásával foglalkozott. Ő indította el John Denver színész-énekes karrierjét, és ő vette rá Elvis Presley-t arra, hogy végigcsinálja első országos turnéját. Weintraub Frank Sinatrával, Bob Dylannel, Dolly Partonnal és a Beach Boysszal is dolgozott.


Hosszú karrierje során több tucat filmet és tévésorozatot is jegyzett producerként, többek között ő volt A karate kölyök, az Ocean's széria, a Nashville, A specialista és a 98-as Bosszúállók producere is. Utoljára az új Tarzan-filmen dolgozott, amely várhatóan 2016-ban kerül a mozikba.2012-ben Jerry Weintraub - A legendás producer címmel dokumentumfilm készült az életéről. Weintraub gyakran ismételte, hogy ő csak „egy bronxi gyerek”, de azért szívesen mulatott a hollywoodi celebekkel, sztárokkal, politikusokkal és üzletemberekkel. George H. W. Bush jó barátja és szomszédja is volt.


Halálának hírére a hollywoodi Hírességek sétányán virágokkal díszítették a csillagát.