Meghalt Roger Moore és a Beatles öltöztetője, Julie Harris

-

Az Oscar-díjas jelmeztervező 94 éves korában, egy mellkasi fertőzés következtében hunyt el Londonban. Ő tervezte a Beatles tagjainak ruháit Richard Lester mindkét filmjében, és ő adta a jelmezt Roger Moore-ra, az Élni és halni hagyni James Bondjára.


„Azon kevesek egyike lehetek, akik elmondhatják, hogy látták Johnt, Pault, Geroge-ot és Ringót meztelenül” – mondta pontosan ötven évvel ezelőtt Harris.


A jelmeztervező több mint 80 produkcióban vett részt élete során, a Help! és az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-filmekben és a Roger Moore-ral készült Élni és halni hagyni Bond-filmben is ő öltöztette a főszereplőket. Oscar-díjat egy 1965-ös filmért kapott, a Darling című moziban Julie Christie ruháját tervezte. Ő álmodta meg többek között Laurence Olivier Drakula-jelmezét, és Hitchcock Tébolyának ruháit. Nemcsak mozifilmek sztárjainak készített ruhákat, hanem televíziós produkciókhoz és színpadi előadásokhoz is gyakran felkérték. 1991-ben ment nyugdíjba, ezután olajfestményeket készített.