Meghalt Garry Shandling

Forrás: AFP

-


Hatvanhat éves korában meghalt Garry Shandling humorista, színész, író és producer, az It's Garry Shandling's Show és a fenomenális, úttörő The Larry Sanders Show alkotója.


Március 24-én szívrohamot kapott Los Angelesben, kórházba szállították, ahol életét vesztette.

Az 1992 és '98 közt futó Larry Sanders Show az HBO egyik első saját gyártású sorozata volt, amely egy fiktív tévéshow kulisszái mögé engedett betekintést, és Shandling alakította benne a talk show Larry Sanders nevű házigazdáját.

A Larry Sanders Show-ban olyan színészek szerepeltek, mint Jeffrey Tambor, Rip Torn és Janeane Garofalo, de felbukkantak benne olyan később sztárrá vált humoristák is, mint Jon Stewart és Sarah Silverman, írói között pedig ott volt Judd Apatow. Utóbbi Shandling halálhírére reagálva úgy nyilatkozott, hogy "minden tőle tanultam, amit tudok".

Rendszeresen szerepeltek benne saját magukat alakító sztárok is, például Sharon Stone és Sean Penn. Az akkoriban teljesen újszerű széria nagy hatással volt olyan későbbi sikersorozatokra, mint a Curb Your Enthusiasm, az Extras, a 30 Rock és a The Office.Shandling karrierje stand uposként indult, később időnként filmekben is szerepelt, játszott többek közt a Zűrzavarban (Hurlyburly), a Vasember 2-ben és saját magát alakítva cameózott a Zoolanderben.


Itt lehet megnézni Jerry Seinfeld Comedians in Cars Getting Coffee című remek sorozatának Garry Shandling-es epizódját. A január 20-i epizód címe: "De jó, hogy Garry Shandling még él".

Kollégái és tisztelői pedig így emlékeznek meg róla a Twitteren: