32 éves korában meghalt Fülöp Márton, az egykori válogatott kapus

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-


Hosszan tartó betegség után, 32 évesen elhunyt Fülöp Márton, a korábbi magyar válogatott kapus. A játékosnál két éve diagnosztizáltak rákot, utána megműtötték, majd kemoterápiás kezelésre járt.


Fülöp 2013 februárjában a karjában érzett fájdalmat, de a hagyományos kezelések nem vezettek eredményre. Ekkor vették észre, hogy súlyos betegséggel küzd, ám még egy évvel később is hitt a visszatérésben. Tavaly februárban még örömmel gondolt arra, hogy sok csapat érdeklődött iránta a téli átigazolási időszakban.

A 24-szeres válogatott kapus itthon a BVSC-ben és az MTK-ban védett, majd Angliába igazolt, ahol előbb a Chesterfield és a Coventry City kölcsönjátékosa volt, majd a Sunderland végleg szerződtette. Később még szerepelt a Leicester Cityben, a Manchester Cityben, az Ipswich Townban és a West Bromwich Albionban is.


Nyugodj békében, Marci!

Szerző: Bogdán Ádám Official2015. november 12.

Fülöp Mártonról a jelenlegi válogatott kapus, Bogdán Ádám is megemlékezett, ahogy Juhász Roland, a válogatott védője is: „Drága barátom! Együtt indultunk el az úton, együtt tervezgettük a foci utáni életet is, a továbbtanulást, a jövőt... és ma, ismét egy közös mérföldkő előtt állunk, egy nagy lehetőség kapujában, de te már nem vagy velünk. Elmondhatatlan fájdalom ez, de a szívünkben velünk vagy, még elszántabbak vagyunk, hiszen érted is játszunk ma! Nyugodj békében Marci!”


Fülöp halála a Tottenham korábbi angol válogatott védőjét, Ledley Kinget is sokkolta, ő – több Premier League-klubhoz hasonlóan – a Twitteren emlékezett meg a kapusról.