Meghalt Chris Cornell

Fotó: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / KEVIN WINTER

-

A Soundgarden énekese 52 éves volt.


Szerda éjjel Detroitban elhunyt Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Az 52 éves énekes turnén volt a Soundgardennel, amikor hirtelen és váratlanul elhunyt – közölte képviselője, Brian Bumbery. Cornell családja, amelyet sokkolt a hír, minden segítséget megad az orvosi vizsgálathoz, hogy mielőbb kiderüljön, mi okozta a zenész halálát.

A Seattle-ből indult Soundgarden énekeseként, dalszerzőjeként, gitárosaként Chris Cornell a kilencvenes évek grunge rock mozgalmának egyik kiépítője volt. A csapat, amelyet sokáig a Nirvana egyik vetélytársaként emlegettek, hat stúdióalbumot készített 1988 és 2012 között, a Black Hole Sun című dalukhoz készült klip 1994-ben az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a Music Televisionön.

Ez a dal 1995-ben Grammy-díjat nyert a legjobb hard rock előadás kategóriában, és szintén elnyerte a rangos elismerést a Spoonman című felvétel ugyanebben az évben mint a legjobb metál előadás. Chris Cornell másik csapatával, az Audioslave-vel három lemezt készített.

Filantrópus volt, a Chris and Vicky Cornell Alapítványon keresztül támogatta az otthontalan, szegény, elhanyagolt és erőszak által fenyegetett gyerekeket.