Meghalt Céline Dion férje

Fotó: AFP FILES / VALERY HACHE

-

A szórakoztatóipari menedzser René Angélil fedezte fel az énekesnőt. 73 éves volt.


Meghalt René Angélil, Céline Dion férje – közölte a kanadai énekesnő egy, a Facebookon közzétett bejegyzésében. René Angélil 73 éves korában hunyt el az egyesült államokbeli Las Vegas külvárosában lévő családi házukban. Céline Dion férje hosszú ideje küzdött gégerákkal, amelyet 1999-ben diagnosztizáltak nála.

A kanadai szórakoztatóipari menedzser 26 évvel volt idősebb Céline Dionnál, és akkor vált igazán ismertté, amikor a Grammy-díjas énekesnő 1994-ben férjhez ment hozzá. Angélilnek és Dionnak három fia született házasságuk alatt. A bulvárlapok címlapján gyakran szerepeltek első gyermekük vállalásakor, mivel mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe az énekesnő.

Kapcsolatuk ugyanakkor sokkal messzebbre nyúlt vissza, hiszen Angélil fedezte fel az énekesnőt 12 éves korában. A francia–kanadai férfi vállalta az akkor serdülő korban lévő énekesnő menedzselését, ugyanakkor le is szögezte, hogy teljes irányítást kér karrierje felett. Állítása szerint jelzáloghitelt vett fel a házára, hogy elindíthassa Diont a világhírnév felé. Az énekesnő 2014-ben átmenetileg szüneteltette fellépéseit azért, hogy beteg férjét ápolja.