Meghalt Bitter Sándor, az egyik legbátrabb magyar motoros

Fotó: Facebook / Bitter Sándor

-

Kedden este váratlanul elhunyt Bitter Sándor gyorsasági motorversenyző – adta hírül a Magyar Motorsport Szövetség honlapja.


Pontosan egyelőre nem tudni, hogy mi történt a többszörös magyar bajnok, az endurance-világbajnokságon többszörös pontszerző, 44 éves motorossal, de Kelemen Krisztián, Bitter csapatfőnöke a Borsonline-nak így nyilatkozott: „Az első feltételezések szerint az okozhatta a halálát, hogy az ágyban evett, és a torkán akadt falattól megfulladt. Amikor később rátalált a barátnője, már nem lehetett segíteni rajta, meghalt. Pedig most kezdett rendeződni igazán az élete, lassan a végéhez érkezett a régen megkezdett lakásfelújítása, és gőzerővel készült a macaui futamra.”


Bitter legenda volt a magyar motorsportban


Bitter korábban már kapott szívinfarktust, a Nemzeti Sportnak 2005-ben így nyilatkozott: „A családomban sok szívbeteg volt, ráadásul az idén nagyon nagy trauma ért: elveszítettem az édesanyámat.


Az idény során egyébként is sokszor voltam beteg, de szerintem az infarktusom fegfőbb kiváltó oka az állandó stresszben keresendő.

Ez az évad nem úgy alakult, ahogyan elterveztem: a csapaton belül is voltak gondok, szponzorproblémákkal is küszködtem, és az eredmények sem jöttek. A sok feszültség felgyülemlett bennem, és az oscherslebeni huszonnégy órás után a szívem figyelmeztetett, hogy valami nagyon nincs rendben. Már a futam előtt is rosszul voltam egyszer, és a verseny alatt is éreztem, hogy gondok lehetnek a szívemmel, mert légzési problémám és nagyon erős szívdobogásom volt.”


Egy 2013-as interjú Bitterrel:


Bitter neve főleg az utcai versenyzéssel forrt össze, számos alkalommal indult a világ leghíresebb és legveszélyesebb utcai futamán, a Man-szigeti TT-n, valamint a méltán híres Macau GP-n, ahol tavaly élete legjobb eredményét érte el, amikor a 18. helyen végzett az összesítettben. Nagy erőkkel és reményekkel várta az év végi Macau GP-t, eltökélt célja volt, hogy az idén is az első 20-ban végez.