Meghalt Barbara Hale

-

Az amerikai színésznő 94 éves volt.


Barbara Hale a Perry Mason című krimisorozatban a címszereplő hűséges titkárnőjeként vált ismertté. Barbara Hale az 1940–50-es években több tucat filmben szerepelt, mielőtt 1957-ben elvállalta a CBS televízió 10 évig futó krimisorozatában Della Street szerepét.

A sorozat Perry Mason Los Angeles-i ügyvéd eseteit követte nyomon, aki rendszeresen túljárt az ügyészek eszén ügyfelei tisztára mosásában. A sorozat folytatásaként 1985 és 1995 között 30 azonos című tévéfilmet is forgattak, amelyben szintén Barbara Hale alakította a titkárnő szerepét.

A színésznő az eredeti szereposztás utolsó élő színésze volt. Egy interjúban elmondta, hogy majdnem visszaadta szerepét, mivel 3 gyermeket nevelt, és kétségei voltak a televíziós sorozat sikerét illetően. Akkor gondolta meg magát, amikor megtudta, hogy régi ismerősét, Raymond Burrt választották ki a főszerepre.

Barbara Hale volt a sorozat szereplőgárdájának egyetlen tagja, aki játszott mind a 300 epizódban. A 94 éves színésznő kaliforniai otthonában hunyt el csütörtökön – jelentette be fia, William Katt.