Meghalt a világbajnok brazil csapatkapitány

-

Carlos Alberto az 1970-ben nyertes csapatot irányította.


Elhunyt Carlos Alberto, az 1970-ben világbajnok brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Az 53-szoros válogatott jobbhátvéd szülővárosában, Rio de Janeiróban halt meg, 72 éves korában, szívroham következtében. Két nappal korábban még szakkommentátorként dolgozott az egyik brazil sporttévében.

Hazájában a Fluminense, a Santos és a Flamengo, később az Egyesült Államokban pedig a New York Cosmos és a California Surf csapatát erősítette – hivatalos nevén – Carlos Alberto Torres. A válogatottban 1964 és 1977 között nyolc gólt szerzett, a legemlékezetesebbet az 1970-es mexikói világbajnokságon az olaszok ellen 4-1-re megnyert döntőben, amely után csapatkapitányként ő emelhette magasba a Jules Rimet-kupát.

Később makacs térdsérülése miatt már csak néhány alkalommal léphetett pályára a nemzeti együttesben. Ennek ellenére csapattársa, a legendás Pelé a valaha volt legjobb 15 brazil labdarúgó között tartja számon. Carlos Alberto Brazíliában és az Egyesült Államokban is bekerült a sportági Hírességek Csarnokába.

Edzőként 1983 és 2005 között hazáján kívül megfordult az Egyesült Államokban, Mexikóban, Kolumbiában, Ománban, Nigériában és Azerbajdzsánban is.