Meghalt a Simon-ügyben érintett Welsz Tamás

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán / MTI/Mihádák Zoltán

-

A 41 éves férfi megbilincselve, egy rendőrautóban vesztette életét.


Sajtóértesülések szerint a férfi nem más, mint Welsz Tamás, Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettesének üzlettársa. A police.hu azt írja, hogy, hogy a férfi halálának körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya vizsgálja. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-vel közölte: „A Simon Gábor ügyében ismertté vált W. Tamás elhalálozott. Halálának okát az arra hivatott hatóságok vizsgálják.” A Hír TV szerint a férfi a rendőrautóban halt meg, amivel Logodi utcai irodájából épp kihallgatásra vitték volna megbilincselve, Welsz azonban a rendőrautóban rosszul lett. Az MTI úgy tudja, hogy a férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok nem tudták újraéleszteni. Welsz szíve állhatott le, a haláleset körülményeit vizsgálják. Az mno értesülései szerint Welsz korábban jelezte a rendőrségnek, hogy terhelő bizonyítékokat szeretne átadni. A férfit tehát nem kihallgatásra vitték, hanem ezekért a bizonyítékokért indultak el két – egy érdi és egy budapesti – helyszínre. Welsz Tamás Welsz Tamás

Welsz Tamás házából került elő – más bizonyítékok mellett – Simon Gábor Gabor D. névre kiállított bissau-guineai útleve. A gyanú szerint ezzel az útlevéllel nyitottak számlát a MagNet Bankban, ahol később több tízmillió forintot helyeztek el. Eddig három gyanúsítottja van a Simon-ügynek, a kiszivárgott információk alapján gyanítható, hogy egyikük Welsz Tamás. Welsz ellen az Interpol is körözést adott ki, a Sólyom Airways ügyében gyanúsították csalással és közokirat-hamisítással: az ő egyik cége, a Charity March irányítása alá került a soha be nem indult légitársaság tavaly év végén. Welsz bissau-guineai, uruguayi és magyar hármas állampolgárságú volt.

Nem az első rejtélyes haláleset

A hónap elején váratlanul meghalt annak a kft-nek a volt tulajdonosa, amelyik az uniós pénzek elosztását bonyolító szoftvert, az EMIR-t fejlesztette. Komáromi András azután hunyt el hirtelen, hogy cégét - határozott nyomásgyakorlás után - megvette az állam, mindössze 500 millió forintért. Közeli barátai szerint a cégvezető nem volt beteg, viszont nagyon megviselte a cég eladása körüli vita.