Meghalt a megerőszakolt és felgyújtott indiai tizenéves lány

-

A gyanú szerint egy 20 éves férfi támadt rá a lányra a hét elején. Nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett, a kórházban nem tudták megmenteni.


A lányt a házuk tetőteraszán erőszakolták meg, majd a támadója fel is gyújtotta. A lányra a szülei találtak rá súlyos égési sérülésekkel, miután a tetőről segítségért kiáltozott. Testének 95 százaléka megégett, kórházba szállították, ahol azonban életét nem sikerült megmenteni.

A feltételezett tettest – egy 20 év körüli férfit – őrizetbe vette a rendőrség. Indiában rengeteg a nemi erőszak, ezekből nagyon sok brutális. Csak 2014-ben több mint kétezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban a ilyen támadások nagy részéről nem is tud a hatóság.

Indiában 2012-ben autóbuszon csoportosan megerőszakoltak egy fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására az ázsiai országban megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit, és akkor került napirendre az is, hogy különösen súlyos bűncselekmények esetében fiatalkorúakat is felnőttként kellene elítélni.