Meghalt a Kelet az Kelet és a Gandhi sztárja

Fotó: AFP / JUSTIN TALLIS

-

Om Puri indiai színész 66 éves volt.


Hatvanhat éves korában meghalt Om Puri, vezető indiai színész. Egyik családtagjának közlése szerint halálát szívroham okozta péntek hajnalban, mumbai otthonában – írta a BBC News.

A sokoldalú színész indiai és pakisztáni filmekben is szerepelt, a nemzetközi hírnevet pedig a brit és hollywoodi produkciók hozták meg számára.

A brit filmiparhoz való hozzájárulásának elismeréseként 2004-ben tiszteletbeli Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE) címet kapott.

A magyar közönség egyebek között Az élet ízei című 2014-es filmből, a Richard Attenborough rendezte, Gandhi című 1982-es filmből, valamint A Kelet az Kelet című 1999-es, nagy sikerű brit vígjátékból ismerheti, utóbbiban egy pakisztáni bevándorlót játszik, aki igyekszik alkalmazkodni az észak-angliai élethez.

Puri játszott továbbá az Örömváros című 1992-es drámában, valamint a Kétkedő fundamentalista című 2012-es thrillerben is.

Egyike volt hazája nemzetközi szinten is nagy elismertségnek örvendő színészeinek, együtt játszott mások mellett Jack Nicholsonnal és Tom Hanksszel is.