Meghalt a Beastie Boys egyik alapítója

Forrás: facebook.com

-

Ötvenkét évesen meghalt John Berry, a Beastie Boys amerikai hiphop együttes egyik alapítója – számolt be a Rolling Stone magazin.


A zenész csütörtökön halt meg a Massachusetts állambeli Danvers egyik hospice-ában. Édesapja szerint Berry demenciától szenvedett és állapota jelentősen leromlott az utóbbi hónapokban.

Annak idején Berry találta ki a Beastie Boys nevet, amikor Mike Diamonddal a New York-i Walden School diákjai voltak. A banda 1981 júliusában alakult meg, Adam Yauch és Kate Schellenbach csatlakozásával.Berry gitározott a banda első, 1982-ben felvett Polly Wog Stew című EP-jén, ám nem sokkal később kiszállt az együttesből, mielőtt az punkról hiphopra váltott volna. A zenész később számos, kevésbé ismert együttesben zenélt.

A banda sosem feledkezett meg Berryről, amikor 2012-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek csarnokába, Horovitz felolvasta a nem sokkal később elhunyt Adam Yauch beszédét, amelyben a zenész az együttes korai éveinek meghatározó alakjaként méltatta Berry-t.