Meghallgatta Trump vejét az orosz befolyást vizsgáló bizottság

Fotó: AFP / MANDEL NGAN

-

Úgy tudni, főként Michael Flynnről kérdezték.


Nemrégiben meghallgatta Jared Kushnert, az amerikai elnök vejét és tanácsadóját az a vizsgálóbizottság, amely a tavalyi amerikai elnökválasztási kampány orosz szálait vizsgálja – jelentette a CNN, a The New York Times és az AP. Donald Trump veje találkozott a Robert Mueller különleges ügyész vezette testülettel, és a meghallgatáson elsősorban arról esett szó, hogy milyen szerepet játszott az orosz kapcsolatokban Michael Flynn volt nemzetbiztonsági tanácsadó. A bizottság főként azt vizsgálja, hogy az orosz kapcsolatok befolyásolták-e a tavalyi kampányt.

A meghallgatásról kevés részlet szivárgott ki. Muellerék azt próbálták tisztázni, milyen információkkal rendelkezik Kushner Flynn orosz kapcsolatairól. Trump vejének ügyvédje annyit közölt, hogy ügyfele mindenben együttműködik a vizsgálatok lefolytatóival.

A 73 éves Muellert hosszú ideig volt az FBI igazgatója. Májusban bízták meg az Oroszországot érintő átfogó vizsgálat irányításával. Kushner és ifjabb Donald Trump tavaly tavasszal találkozott Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnővel. Flynn-nek, Trump első nemzetbiztonsági tanácsadójának februárban azért kellett lemondania, mert az amerikai kormányzatot is félrevezette Oroszország Washingtonban akkreditált nagykövetével folytatott találkozójáról.