Meggyilkoltak egy hatgyermekes muszlim vezetőt Londonban

-

Mellkason lőtték Abdul Hadi Arwanit, a Londonban élő muszlim vezetőt. A hatgyermekes imámra egy Volkswagen ülésén találtak rá. Elképzelhető, hogy az imámnak lehettek ellenségei, mivel Arwani élesen bírálta Bassár el-Aszad, szíriai elnök rendszerét.


Az autóba roskadt, meglőtt férfire kedden délelőtt negyed tizenkettőkor találtak rá London északnyugati részén. Arwani még a helyszínen meghalt. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy egy az Aszad-rezsimhez tartozó személy ölte meg a muszlim vezetőt, mivel a szíriai elnök rendszerét Arwani évek óta következetesen kritizálta -írja az express.co.uk.

A férfi egyébként Szíriában született, majd Jordániában tanult, és csak később költözött Angliába. Hat gyereket nevelt, a legkisebb mindössze egyéves.Arwani három évvel ezelőtt részt vett egy Aszad elleni erőszakos tüntetésen a londoni szíriai nagykövetség előtt, ahol aztán hat embert őrizetbe vettek a rendőrök.

Korábbi állítása szerint Arwaninak azért kellett elhagynia Szíriát, mert ki akarták végezni, amiért az 1982-es Háma városában történt mészárlások következményeit fényképekkel dokumentálta.