Meggyes Tamás nem tagja az új esztergomi Fidesz-szervezetnek

-


A Fidesz Országos Választmánya elnökségének döntése alapján, az általuk elfogadott tagsággal csütörtökön újjáalakult a párt esztergomi szervezete - közölte pénteken Völner Pál, a párt választókerületi elnöke. Az MTI kérdésére hozzátette: Meggyes Tamás volt polgármester nem tagja az alapszervezetnek.

"A szervezet elnökeként a kiegyensúlyozottságra és a konszenzus keresésére fogok törekedni Esztergom ügyeiben" - fogalmazott Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a következő tisztújításnál a helyiek közül kiválasztott párttársának szeretné átadni az alapszervezet vezetését.

A politikus kijelentette, hogy az új helyi Fidesz-szervezet nem fog annyira belefolyni a város napi ügyeibe, mint korábban. „A város legjelentősebb politikai közösségeként kiegyensúlyozó szerepet kívánunk betölteni" - tette hozzá.

Völner Pál szerint év végére a tagság létszáma várhatóan el fogja érni a korábbi szervezetének a felét. A Fidesz 160 tagú esztergomi alapszervezetét május 18-án oszlatták fel.

Az esztergomin kívül az elmúlt évben sok más Fidesz-alapszervezetet oszlattak fel, hogy ennek mi volt a hátterében, arról ebben a cikkünkben írtunk.