Meggondolta magát az egyik mezőhegyesi tolvaj

Forrás: Police.hu

-

Egy idős férfi pénzét szerezték meg, kicsit költöttek belőle, de már visszaadnák.


Február 19-én éjjel törtek be egy 77 éves mezőhegyesi férfihez. Miután a sértett felfedezte a hiányt, megkérdezte a közelben lakókat, hogy tudnak-e valamit a bűncselekményről.

Ezt követően jelentkezett nála az egyik fiatalkorú szomszédja, és elismerte neki, hogy a társával vitték el a pénzt, amelyet megfeleztek. Költött is belőle, de a megmaradt néhány ezer forintot visszaadta a bácsinak azzal, hogy később a többit is oda fogja adni – írja a police.hu.

A teljes kártérítésre már nem került sor, mert a rendőrök előállították a 15 éves fiút, majd a környéken lakó 21 éves társát is. Mindkettőjüket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ők pedig elismerték a bűncselekmény elkövetését.

Vallomásaikban elmondták, hogy az előző hónapokban harmadik társukkal állattartó telepre, lakatlan ingatlanokba és lakóházba is betörtek, ahonnan alumíniumlemezeket, kéziszerszámokat, műszaki cikkeket és egyéb használati tárgyakat loptak el.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a harmadik, 20 éves férfit is lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki, és vizsgálják, hogy a gyanúsítottak pontosan milyen bűncselekményeket követhettek el. A házkutatások során lefoglalták az ellopott értékek egy részét is.