Megfulladt egy francia kisgyerek a Kinder tojásban rejlő játéktól

Fotó: dpa-Zentralbild / NESTOR BACHMANN

-

Tényleg nem vicc, hogy ne adjanak 3 év alattinak Kinder tojást!


Megfulladt egy hároméves gyerek a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban, miután a torkán akadt egy Kinder tojásba rejtett apró játék – közölte szerdán a csendőrség a boncolás eredményét. A helyi ügyészség eljárást indított a vasárnapra virradó éjjel történt haláleset pontos okának megállapítására. A kislány a toulouse-i kórházban halt meg, a kedden elvégzett boncolás szerint halálát fulladás okozta.

A gyerek azután került kórházba, hogy lenyelt egy kerékkel ellátott kis játékot, amely egy csokitojásban volt elrejtve. A kerék pedig levált a játékról.


A gyerek nagyapjának nagyon gyorsan, még a helyszínen, sikerült a játékot kiszednie (az unokája torkából), de a kómába esett gyerek a kórházba kerülését követő éjjel meghalt

– olvasható az ügyészség közleményében.


A Kinder csokitojást forgalmazó Ferrero olasz cég kedden közleményben jelezte, hogy egyelőre nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a Kinder márka érintettségéről van szó a tragédiában. A vállalat jelezte, hogy sem a hatóságok, sem a család nem vette fel vele a kapcsolatot. „A Ferrero minden új részletet nyilvánosságra hoz, amint a tudomására jut” – írták.

A negyven éve forgalomba került Kinder tojás vagy hivatalos nevén Kinder meglepetés óriási népszerűségnek örvend Európában, az Egyesült Államokban viszont be van tiltva. A Ferrero a forgalmazáskor figyelmeztet arra, hogy háromévesnél fiatalabb gyermekeknek nem adható az apró játékdarabok miatt, és felnőtt jelenlétét javasolja a csokitojás felbontásához.