Megfogható dolog-e a jövő?

-

Válságokról és az elkövetkező évtizedeket meghatározó trendekről fog szólni a Pageo klub következő rendezvénye.


Megjósolhatók-e a világot teljesen felforgató események? Ha Nassim Nicholas Talebet, a fekete hattyú elmélet kiötlőjét kérdezik, akkor nem a válasz. Ezekre az eseményekre csak felkészülni lehet, esélyünk sincs előre látni őket. Van azonban egy másik világmagyarázat is. Didier Sornette francia jövőkutató szerint a komplex rendszerek nem egy másodperc alatt esnek darabokra. A válságoknak vannak előjelei:


a krízisek nem külső sokkhatások.

Sornette budapesti előadásán arról fog beszélni, hogy milyen kihívásokkal jár a jövőről való beszéd, és hogyan lehet megküzdeni a kiszámíthatatlansággal.

A Pageo klub az interneten élőben közvetített eseményén Sornette-nek előadótársa is lesz: David Rowan, a Wired magazin brit kiadásának főszerkesztője. Az innovációs világ szilícium-völgyi sarkától a kínai Sencsenig mindenhol otthonosan mozgó újságíró a technológiai változások hatására megváltozó iparágakról és fogyasztókról fog beszélni. Azt is elmondja, melyek azok a trendek, amelyek valóban befolyással lesznek a mindennapi életünkre, és melyekről bizonyosodhat be, hogy csupán gyorsan leeresztő lufik voltak.