Megfilmesítenék a Chapecoense futballcsapat tragédiáját

Fotó: AFP / RAUL ARBOLEDA

-

Sokan jelentkeztek arra, hogy filmet forgatnak a brazil focisták tragédiájáról.


Többen is megfilmesítenék a brazil Chapecoense labdarúgóklub 19 játékosának halálát okozó tavaly novemberi légi katasztrófát.

A labdarúgóklub csütörtökön megerősítette, hogy a Netflix amerikai internetes műsorszóró és mások is megkeresték már a kolumbiai repülőszerencsétlenség megfilmesítési jogainak megszerzésével kapcsolatban.

A klub közleménye szerint számos ajánlatot meghallgattak, de egyelőre nem született döntés a részükről. Mint kikötötték: semmi esetre sem járulnak hozzá a tragédia szórakoztató célú feldolgozásához vagy nem megfelelő módon történő bemutatásához.

A Chapecoense csapata november végén a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – vélhetően azért, mert kifogyott az üzemanyag – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben.

Később a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

A Chapecoense bevethető játékosai január 21-én játsszák az első meccsüket a tragédia óta. A barátságos mérkőzést a Palmeiras ellen fogják megvívni.