Megfelezték a kokainozó Kucsera eltiltását

Fotó: MTI / Németh György

-

Megfelezték a tavaly kokainhasználattal megbukott kajakos, Kucsera Gábor eredetileg négyéves eltiltását, miután fellebbezett – írja a Borsonline.


A megismételt első fokú fegyelmi eljárás után két évre valamennyi sporttevékenységtől eltiltotta Kucsera Gábor kajakost a Nemzeti Doppingellenes Szervezet - írja a lap. Az egykori világ- és Európa-bajnok sportoló július 18-án, a szolnoki vb-válogatón bukott meg, vizeletében kokain nyomaira leltek.

Kucsera a fellebbezésében azzal érvelt, hogy a tiltott szert versenyidőszakon kívül használta, és nem a sportteljesítménye javítása céljából. A doppingbizottság képtelen volt bebizonyítani, hogy a sportoló a kokainnal versenyidőszakban, teljesítményfokozás céljából élt, ezért megfelezte a büntetését.

A kajakos 2017. augusztus 5-ig nem edzhet, nem versenyezhet, nem vehet részt edzőtáborozáson, és sportszakemberként sem tevékenykedhet. Éppen ezért nem is tudja, folytatja-e a pályafutását, elvégre „a két év eltiltás továbbra is nagyon hosszú idő. Ezalatt egyedül kellene edzenem, ami igen nagy kihívás.”