Megerőszakolta őt Kim Fowley, állítja a Runaways basszusgitárosa

Fotó: BuzzFoto/FilmMagic / Brad Elterman

-

A Runaways az első ikonikus női tinirockbanda volt, ebből a célból is teremtette meg Kim Fowley producer. Most az egykori basszusgitáros állítja, hogy 16 éves volt, amikor mások szeme láttára erőszakolta őt meg Fowley.


A nyitóképünkön látható Kim Fowley januárban halt meg, a poptörténet hírhedt és ellentmondásokkal teli producere volt. Az egyik legismertebb dolog, amit csinált, hogy összehozta a The Runaways nevű csajbandát, lényegében az első csak nőkből (illetve tini lányokból) álló rockzenekart a hetvenes évek második felében.

A Huffington Poston jelent meg a Lost Girls című cikk, amelyben Jackie Fuchs, a zenekar egykori basszusgitárosa azt állítja, hogy tizenhat éves volt, és a zenekar friss tagja, amikor 1975-ben egy szilveszteri bulin Kim Fowley több ember - többek között Joan Jett és Cherie Currie zenekartagok - szeme láttára megerőszakolta őt egy koncert után.

Fuchs be volt drogozva, Fowley pedig másokkal együtt egy motelbe vitte bulizni. Az egykori basszusgitáros arra emlékszik, hogy Fowley úgy erőszakolta meg mások szeme láttára, hogy közben folyamatosan produkálta magát nekik, vicsorított, kutya módjára morgott, egyszer fel is állt és körbement a szobában, hogy aztán folytassa, amit csinál.

Fuchs arra is visszaemlékszik, hogy Joan Jették is ott voltak ketten a zenekarból. Jettet is megkeresték az ügyben, és tagadta, hogy látta volna, amiről Fuchs beszél. De a cikk szerint két évvel az események után arra szólította fel az egyik szemtanút, hogy tagadjon, ha esetleg az akkor éppen a zenekarból már kilépett Fuchs perelne.

Currie, a másik állítólagos szemtanú azt állítja, hogy ő szót emelt a dolog miatt akkor, és kiment a szobából, illetve hogy megírta egy önéletrajzi könyvében a történteket 2000-ben, de maga Fuchs ellenezte, hogy az megjelenjen. Más Runaways-közeli és az erőszakot látó tinilányok állítják a cikkben, hogy őket is megerőszakolta Fowley.


Fowley egy-két évvel a halála előtt