Megerőszakolt egy táncoslányt, kiszabadult, világbajnok akar lenni

Fotó: GettyImages

-

Múlt hónapban, hosszas börtönévek után szabadlábra helyezték a 43 éves Ike Ibeabuchit, aki most ismét a kötelek közé léphet – írja a Profiboksz.hu.


A 90-es évek végén David Tua és Chris Byrd legyőzésével hírnevet szerző, veretlen nigériai bokszoló aláírt Manny Pacquiao tanácsadójával, Michael Konczcal, és a tervek szerint április 9-én újból kesztyűt húz Pacquiao következő mérkőzése előtt. „Letöltötte a büntetését, és szeretne megváltozni, ezért én és Manny is úgy gondoljuk, hogy megérdemel egy második esélyt” – fogalmazott Koncz.


A Byrd elleni meccs:


„Nagyszerű formában vagyok, és ezt meg is fogom mutatni” – kezdte Ibeabuchi, aki mind a 20 profi meccsét megnyerte, 15-öt KO-val.


A nehézsúlyú világbajnoki címért akarok bokszolni, de tudom, hogy be kell bizonyítanom, hogy érdemes vagyok rá.

„Még a sitten megcsináltattam minden vizsgálatot, ami az engedélyem megújításához kell, de hajlandó vagyok bármire, hogy visszakapjam a licencemet, és a Las Vegas-i gálán kötelek közé léphessek.”


Így győzte le Tuát:


Az Elnök becenévre hallgató, nigériai származású bunyóst 1999-ben elítélték, nemi erőszak és testi sértés vádjával. A történet szerint Ibeabuchi felcsábított Las Vegas-i hotelszobájába egy táncosnőt, aki készpénzt kért a szolgálataiért, mire a bokszoló egy szekrénybe szorítva megerőszakolta a lányt. Ibeabuchit a rendőrök csupán könnygázzal tudták kikényszeríteni a fürdőszobából, ahová az eset után elbújt. A bokszoló 16 év után most szabadult a börtönből.