Megerősítették: bomba volt az Air France járatán

-

A gép 473 embert szállított Mauritiusról Párizsba. A bejelentés után néhány órával visszakoztak a kenyai hatóságok, ismét csak „gyanús tárgyról" beszélnek. Végül kiderült: egy álbomba okozta a bonyodalmakat.


A francia légitársaság gépe a kenyai Mombasában hajtott végre kényszerleszállást, miután egy pokolgépnek látszó tárgyat találtak a gép mosdójában.
Most több híroldal is arról számolt be, hogy a rendőrség megerősítette, hogy valóban egy bombát találtak a gépen. A robbanóeszközt egy biztonságos helyre vitték megsemmisíteni. Jelenleg az utasok kihallgatása zajlik.

A hír kiadása után néhány órával a hatóság visszakozott és korábban kiadott közleményükben is átírták a bomba szót egy gyanús tárgyra. Ennek a különböző hírügynökségek szerint még mindig tart a vizsgálata.

UPDATE: a wc-ben talált tárgyról végül kiderül, hogy csak egy álbomba volt. Részleteket ide kattintva olvashat!„A gép egyre csak süllyedt, szépen lassan, úgyhogy lassan felfogtunk, hogy valami nincs rendben” – kommentálta az eseményeket Benoit Lucchini, az egyik utas a leszállás után. A francia férfi megdicsérte az Air France személyzetét, mondván, mindenkit nyugodt maradt a közreműködésüknek hála, senki sem tudta, pontosan mi történik. „Szóval bekapcsoltuk a biztonsági öveinket, hogy leszálljunk Mombasában, mert azt hittük, valamilyen technikai problémánk adódott.”