Megerősítette második helyét az NB I-ben a Ferencváros

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László

-

A Ferencváros egygólos győzelmet aratott Pakson a labdarúgó NB I-ben. A fővárosi csapat sorozatban 18. bajnoki találkozón maradt veretlen, így megerősítette második helyét, mivel előzőleg közvetlen üldözője, az MTK kikapott az Újpesttől.


A Ferencváros futballozott mezőnyfölényben, de a Paks játszott kapura veszélyesebben az első félidőben. A hazaiak többször is egészen közel álltak a gólszerzéshez, míg az FTC ritkán találta el a paksi kaput. Végül mégis a fővárosiak szereztek vezetést, mégpedig a ráadáspercben, egy szabadrúgást követően. A második félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon esett egy-egy gól, melyet les miatt nem adott meg a bíró. Kiegyenlített mérkőzésen fontos három pontot szerzett a Ferencváros.

A mindössze harmadik hazai vereségét elszenvedő Paks az Európa-liga-indulást érő negyedik helyért küzd, de a két ponttal előtte álló Debrecen vasárnap növelheti vele szemben az előnyét, a mögötte következő Újpest pedig pontszámban beérte őt.


OTP Bank Liga, 28. forduló:
Paksi FC–Ferencváros 0-1 (0-1)
Paks, 3287 néző, v.: Pintér
gólszerző: Gyömbér (45+1.)
kiállítva: Cukic (87.)
sárga lap: Kulcsár (79.), illetve Cukic (71., 87.), Nagy Á. (88.), Dilaver (91.)

Paks:
Molnár P. - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló - Kecskés (Balázs, 64.), Kesztyűs (Hahn, 79.)- Haraszti, Bertus, Bartha - Könyves

Ferencváros:
Dibusz - Dilaver, Nalepa (Batik, 8.), Pavlovic, Ramírez - Varga R. (Nagy D., 76.), Cukic, Lamah, Gyömbér, Ugrai (Nagy Á., a szünetben) - Böde