Megérkezett Angliába az egymillió fontot érő tescós banán

Fotó: Getty Images/iStockphoto / Christopher Blow

-

Dél-Amerikában csomagolták az árut, de valamit összekeverhettek a csempészek, mert a wokinghami Tescóban a banán mellé öt kiló kábítószer is érkezett.


Nagyot nézett az angol kisváros, Wokingham Tescójának raktárosa, miután nekiállt kicsomagolni a banánszállítmányt. A gyümölcs mellett ugyanis öt, egyenként egykilós csomag is volt, elsőre kokainnak tűnt, melynek forgalmi értéke így eléri a közel egymillió fontot.

A banános láda piros ragaszószalaggal volt megjelölve, egyenesen Costa Ricáról érkezett. Az angol rendőrök megkezdték a nyomozást, de egyelőre senkit sem tudtak őrizetbe venni. A Tesco szóvivője segítségéről biztosította a hatóságokat és a Mirrornak megjegyezte, hogy hetente több mint 250 ezer láda banánt kapnak.


Banánban vagy banánnal csempészni a kokaint trendi dolognak tűnik mostanában, és jóformán minden nagy áruházlánc beleszaladt már hasonlóba. Májusban a berlini Aldiban találtak majdnem négy mázsa (!) kokaint. Áprilisban Prágában pedig a Lidlnek jutott ki a jóból, ott több mint 100 kilogramm drog rejtőzött a banánszállítmányban.