Publicus: Az MSZP megelőzte a Jobbikot

-

A Publicus Intézet márciusi közvéleménykutatása szerint megállt ugyan a Fidesz szavazótáborának csökkenése, ám az elpártolt szavazókat nem sikerült visszaszereznie a kormánypártnak.


A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 10 és 17 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A biztos szavazók körében nem voltak nagy változások: a Fidesz ugyanúgy 23 százalékon áll, mint egy hónapja, az MSZP egy százalékot javítva 12 százalékon áll, és így már egy százalékkal előzi a stagnáló Jobbikot.


A bizonytalanok tábora viszont három százalékpontot csökkent, és ezek a szavazok az ellenzéket erősítik, az MSZP-n kívül ugyanis 1-1 százalékot nőtt a DK és az LMP tábora, illetve márciusban elérte az 1 százalékot az Együtt is.Ahogy a Publicus elemzői fogalmaztak: „Ezzel a választások utáni trend látszik megtörni, lévén az ellenzék érdemben képes volt szavazókat felszívni a bizonytalanok körében. Azonban, hogy ez tartós tud-e lenni, majd a következő hónapokban fog kiderülni."