Megelégelte a szidalmazást, és visszaszólt J.K.Rowling

Fotó: AFP / YASUYOSHI CHIBA

-

Az írónő a maga módján szállt be a brit választási kampányba, az utolsó napokban megosztotta 4 millió követőjével a szociális médiában, hogy miket írnak neki, amiért ellenezte a skót elszakadást, illetve támogatta a Munkáspártot.


Rowling ennek a hétnek az elejéig csendben tűrte, hogy szitkokkal halmozzák el, amiért pénzzel is támogatta a Munkáspártot, illetve hogy Skócia ne szakadjon el az Egyesült Királyságtól, de a héten először ő maga is megosztotta az agresszív bejegyzéseket, sőt, vitába bonyolódott a pocskondiázókkal.


„Minden fenyegetés a Skót Nemzeti Párttól vagy a UKIP-tól érkezik... Akinek nem inge, ne vegye magára”


Rowlingot a megosztások alapján árulónak és ürüléknek nevezték, volt, aki azt írta, hogy a gyűlöletet táplálja, és „mérget köp”.
„Eddig nem vettem tudomást a Skót Nemzeti Párt (SNP) színeiben író sértegetőkről, mivel úgy gondoltam, hogy nem ez a jellemző”, írta, de ezen a héten átlépték a határt. „Hiszek abban, hogy szembe kell szállni a megfélemlítéssel és alázással”.
A verbális erőszakoskodók egy részének fiókját egyébként a Twitter fel is függesztette.


„Az internet nem csak nőgyülölő piszkálódáshoz biztosít lehetőséget. Diszkréten meg lehet vásárolni a pénisznövelőket is”,


Az nem mondható, hogy a közösségi médiában folytatott politizálás sikeres volt: a választásokon a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt az eddigi hatról 56-ra növelte képviselőinek létszámát a londoni parlament alsóházában, vagyis ezé a párté lett a brit parlamentben Skóciának járó 59 hely többsége.