Megdöbbentő képriport a keményfalvai farkastámadásról

Fotó: uh.ro / Egyed Ufó Zoltán

-

Volt egy kis vita, hogy farkasok vagy kutyák mészárolták-e le a fél nyájat, végül a vadállatokat nyilvánították bűnösnek. Ennek az esetleges kártérítés miatt van jelentősége. A vérengző farkasok pusztításáért ugyanis elvben a vadásztársaság felel.


Romániában a Hargita megyei Küküllőkeményfalva határában Botházi Árpád és Pataki István juh- és kecskeállománya 19 állattal fogyatkozott az éjjel, 12 kimúlt, 7 pedig eltűnt. Még tucatnyi állatuk megsérült, egyelőre kérdés, sikerül-e megmenteni az állatokat, amelyek nyakába „csak” beleharaptak a támadók.

Az Udvarhelyi Hírportál nagy képriportjában a karámban és a környező réten mindenfelé vérben fekvő, kibelezett juhok láthatók.


Tragédia. Megtekintését érzékeny lelkületű és bélflórájú  embereknek nem ajánljuk.

Szerző: Udvarhelyi Hírportál2015. október 28.

A riport szerint gazdák az őket ért sokk után egész nap azon izgultak, hogy kaphatnak-e vajon kártérítést a vadásztársaságtól. Mert ha az állatorvos és a társaság szakértője nem állapítja meg, hogy nem kutyák, hanem farkasok voltak a támadók, nem jár kártérítés. Végül kiderült, hogy a vérengzést az illetékesek is farkasok művének tartják, de a kártérítés adminisztrációja nagyon bonyolult, így hetek, talán hónapok is eltelhetnek, mire a gazdák pénzükhöz jutnak.

A vizsgálat lezárulta után az elpusztult állatoknak markológéppel ástak tömegsírt. Egyetlen tetem volt a kivétel, azt a kutyáknak adták. A fejek pedig az állatorvosnak mentek, egy zsákban.