Megcsinálta a Veszprém, ott lesz a Final Fourban!

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

2014 után 2015-ben is összejött, a Paris Saint-Germaint parádés játékkal verte meg hazai pályán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján.


Ahogy Párizsban, úgy az utolsó tíz percben itthon is szórakozott az MKB-MVM Veszprém, de akkora előnyt szedett össze korábban – hét-nyolc gólos előnye is volt –, hogy a győzelmet nem tudta kiengedni a kezéből. Végig magabiztosan játszott a Veszprém, míg a túloldalon csak a dán Mikkel Hansen nyújtott kimagaslót. Az első meccs 24-24-es végeredménye után 34-28-ra nyertek Nagy Lászlóék, így követik a Barcelonát a kölni Final Fourba.


Remélhetőleg a Mol-Pick Szegednek is összejön a bravúr a Kiel ellen ( az első meccs Szegeden 31-29-re végződött) – ha nyernek a dél-alföldiek, két magyar csapat lehet ott a Final Fourban. A legrangosabb kupasorozat négyes döntőjét idén május 30-án és 31-én rendezik Kölnben.Férfi Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó:

MKB MVM VESZPRÉM–PSG HANDBALL 34-28 (16-12)
Veszprém, játékvezetők: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

VESZPRÉM: Mikler, Alilovic (kapusok), Chema Rodriguez 4, Gulyás 3, Ilics 7 (1), Iváncsik G., Lékai, Marguc 3, Nagy L. 4, Nilsson 1, Ruesga 2, Schuch, Sulic 5, Terzics 1, Ugalde 4, Zeitz. Edző: Carlos Ortega.
PSG: Omeyer, Annonay (kapusok), Abalo 1, Accambray 2, Barachet 1, Bojinovics, Gojun, Gunnarsson 3, Hansen 15 (5), Honrubia, Kopljar 2, M’tima 2, Melics 1, N’diaye, Narcisse 1, Vori. Edző: Philippe Gardent.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5.Gratulálok a Párizsnak! Soha nem adták fel a párharcot. Jól játszottunk, és javultunk támadásban. Büszke vagyok a csapatomra és a klubra, büszke vagyok arra, hogy itt dolgozhatok. Ma ki kell élveznünk a siker ízét, de holnaptól újra a munkáé a főszerep, továbbra is lépésről-lépésre kell haladnunk.

Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője


További eredmények:

Kielce (lengyel)–Vardar Szkopje (macedón) 33-31 (16-14)
Továbbjutott: a Kielce, kettős győzelemmel, 55-51-es összesítéssel.

Barcelona (spanyol)–Croatia Zagreb (horvát) 43-21 (23-10)
Továbbjutott: Barcelona, kettős győzelemmel, 68-44-es összesítéssel.

Később:
THW Kiel (német)–MOL-Pick Szeged 19.30 (az első mérkőzésen: 29-31)

Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelték, hogy eljussanak Kölnbe. Tökéletesen kellett volna játszanunk, hogy nyerjünk, de ettől távol álltunk. Nagyot játszottak védekezésben, támadásban pedig a hihetetlenül játszó Chema vezetésével fantasztikusak voltak!

Philippe Gardent, a PSG vezetőedzője


Köln.....jövünk!

Posted by MKB Veszprém KC on Sunday, April 19, 2015