Megbukott a drogteszten Csipes Tamara és Dombvári Bence

-

A Blikk úgy értesült, kokaint találtak a szervezetükben. Azonnal kizárták őket a válogatottból.


Megbukott a drogteszten az öt világ- és öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, a 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence – értesült a Blikk.


A lap úgy tudja, hogy mindkettőjüktől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborozás során vettek vizeletmintát, a doppingellenőrzésen gond nélkül túljutottak, ám a drogteszt pozitív eredményt hozott. Az Origó információi szerint kokainnal bukott meg a két versenyző. A lap kereste az érintett kajakozókat, de Dombvári nem kívánt megszólalni, Csipest pedig nem érték utol.

A kínos eset a szövetség szerdai elnökségi ülésén is téma volt. Az ügyet a kajakos vezetők megpróbálták a sajtó és a közvélemény előtt titokban tartani. A versenyzőkkel szemben fegyelmi eljárás indult, kikerültek a válogatottból, így aligha szerepelhetnek az év két legfontosabb megméretésén, az Európa Játékokon, illetve az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A szövetség értesítette a versenyzők klubját, a Honvédot, Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója a Blikknek megerősítette az információt. „Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot.”

A szakosztályvezető ugyanakkor bízik abban, hogy a két versenyző indulhat az egy hónap múlva esedékes vb-válogatókon.


Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a Duna TV műsorában elmondta: nem tárgyaltak az ügyről, de felfüggesztették a versenyők válogatott kerettagságát és az ehhez tartozó juttatásokat. Elmondása szerint a szövetség gyorsan reagált, megtették a szükséges lépéseket.

A főtitkár kijelentette: az Európa Játékokra egyébként sem ment volna a két versenyző, mert nem válogatták be őket. Nem próbálták eltussolni az ügyet, értesítették az érintetteket és az ügyet a súlyához mérten, jól kezelte – tette hozzá Schmidt Gábor.