Megbontotta a szél a víztorony tetejét - frissítve

Fotó: MTI/Varga György / MTI/Varga György

-

Zala megyében a szél okoz gondot, máshol a víz ellen kellett homokzsákokkal küzdeni.


Az egyik nagykanizsai víztorony tetőszerkezetét megbontotta a viharos szél, a tűzoltók egyelőre nem tudják megközelíteni a födémet.

A 30 méter magas épület lakótelepi és családi házak közelében van, a tetőről nagyobb lemezdarabok esnek a földre.

A szombathelyi Szent Erzsébet katolikus templom tetejéről a keresztet tépte le a szél. A kereszt az úttestre zuhant, de nem sérült meg senki.  A ferences rendi templom tetőszerkezetét a tűzoltók átvizsgálták, nem károsodott számottevően. Vas megyében a viharos szél tetőket bontott meg, fákat döntött az útra, ágak estek járművekre, de senki sem sérült meg. A legtöbb riasztást a megyében Szombathely és Kőszeg környékéről kapta a katasztrófavédelem.

Zala megye több településén kidőlt fák és leszakadt ágak torlaszolták el az utakat. Keszthelyen villanyvezetékre dőlt egy fa. Bánokszentgyörgyön a sárban akadt el egy autó, a tűzoltóknak kellett kivontatniuk.

Az utóbbi pár órában Győr-Moson-Sopron megyében is több fakidőléshez riasztották a katasztrófavédőket. Sopronban egy húsz méteres, gyökerestől kifordult gesztenyefa zuhant egy családi házra.

Országszerte 40 helyre riasztották a katasztrófavédőket. Elsősorban az eső okozott problémát, Pécsett, Egerszólán, Balatonlellén és Barcson a víz befolyását homokzsákokkal kellett megakadályozni. Barcson még mindig szivattyúznak, miután szombaton a lezúduló eső utcákat, pincéket, udvarokat öntött el. A vihar miatt senki sem sérült meg.