Megbénítják a belváros forgalmát a szakszervezeti vezetők

-

Így fejezik ki szolidaritásukat a sztrájkoló tanárokkal. Az ötperces leállásra Galló Istvánné kérte az országot.


Hatalmas dugót okozhatnak a fővárosban a szakszervezetek szerdai forgalomlassító demonstrációjukkal. Az ötperces akcióra egy Facebook eseményen is toborozzák a résztvevőket.

A fővárosban, a legforgalmasabb útvonalon akadályozzák majd a forgalmat: a kék szalagokkal, zászlókkal „díszített”, több tucatnyi magánjármű volánjánál zömében szakszervezeti vezetők ülnek majd, és szoros csoportban lassú, 5-10 kilométeres sebességgel vonulnak végig a főváros egyik legforgalmasabb szakaszán, a budapesti Aréna szállótól a Kerepesi út – Rákóczi út vonalon a Blaha Lujza téren, Astorián át a Ferenciek teréig.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata által szervezett akcióhoz a konföderációhoz tartozó több szakszervezet, sőt más ágazatok tagjai is csatlakoznak. Ott lesz egyebek között a vegyipari szakszervezet (VDSZ), a Vasutasok Szakszervezete, a teherfuvarozók érdekképviselete, a BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége küldöttei, valamint a volánosok is.

Galló Istvánné, szakszervezeti vezető a múlt héten kérte ötperces leállásra az országot, hogy fejezzék ki szolidaritásukat az április 20-án sztrájkoló tanárokkal.