Megállapodott egy motorszállítóval a Red Bull

Fotó: DPPI Media / FREDERIC LE FLOC H

-

Megállapodott egy motorszállítóval a Forma–1-es Red Bull-istálló, amely így jövőre biztosan marad az autós gyorsasági világbajnokság mezőnyében.


„Megegyeztünk a motorok kérdésében, a következő napokban a hivatalos bejelentés is megtörténik” – mondta Christian Horner csapatfőnök az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén.
Horner arról nem beszélt, hogy melyik gyár lesz a Red Bull motorbeszállítója, de a hírek szerint az eddigi partnerrel, a Renault-val sikerült egyezségre jutnia a négyszeres világbajnok osztrák csapatnak.

„A következő szezon egy átmeneti év lesz. A szerződésben lesz egy fejlesztésekről szóló rész is, amely – kissé ironikusan – pont azt fedi le, amit mi 12 hónappal ezelőtti szerettünk volna már elérni” – idézi a RB-főnököt az autosport.com honlap.
Szeptemberben Helmut Marko, az istálló motorsport-tanácsadója még arról beszélt, hogy ha nem találnak olyan erőforrást, amellyel az első helyért harcolhatnak, akkor kiszállnak a Forma–1-ből. Marko akkor azt mondta, a Renault nem tud versenyképes motort szállítani nekik, így a francia céggel nem akarnak tovább együtt dolgozni.