Megalakult a Habony-féle médiabirodalom központi cége

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t, amely állítólag az „új jobboldali sajtóbirodalom központi cége lesz”. A cég 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó.


A másik tulajdonos Győri Tibor, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt. Az MMG székhelye az óbudai Perc utcában van, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik.


Az elhelyezés nem véletlen: az MMG vezérigazgatói tisztségét az a Keresztesi Péter tölti be, aki most még a Napi Gazdaság ügyvezetője. A Válasz.hu kitér arra is, hogy az üzleti szaklap kiadója hamarosan átkerülhet a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz, aki az MMG-től függetlenül építi fel a hagyományos, papíralapú hírfogyasztók megtartására a sajtóorgánumát.

Felidézték, hogy a Heti Válasz korábbi értesülése szerint „a Habony–Győri-féle" MMG-hez tartozik majd a Via.hu portál. Ide tartozna egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely „a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni".


A Via.hu Csúri Ákos főszerkesztésével fog indulni, a Válasz.hu úgy tudja, hogy ez lesz az MMG első látható terméke, és a szerkesztők között feltűnnek majd a 2009–2010-ben működött hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild is.

A lap úgy tudja, hogy egy közéleti véleményportál lesz. A VS.hu kérdésére a leendő főszerkesztő, Csúri Ákos konkrétumokat nem akart mondani. Mindössze annyit közölt: „nem gondolkodtam azon, hogy véleményportált indítsak, így erről nem is tárgyaltam senkivel”.