Még több ingyen wifin nézhetjük, hogy mennyit késik a vonat

Fotó: MÁV / MÁV

-

Áprilistól öt vasútállomáson is ingyenes wifi szolgáltatást indít a MÁV: a budapesti Déli, Keleti és Nyugati pályaudvar mellett Debrecenben is ingyenesen netezhetnek az utasok a vonatra várva, Keszthelyen pedig már hónapok óta megy a tesztüzem.


Több mint 700 vasúti kocsiban már eddig is elérhető volt a fedélzeti wifi szolgáltatás, ezt bővítették ki most a fenti állomásokra is. Budapest-Déli pályaudvaron a teljes pénztárcsarnokban, váróteremben és a csarnok, valamint a vágányok közötti fedett területen, Debrecenben a teljes utasfelvételi épületben, a Keletiben az aluljáró szinten a pénztárak előtt, valamint a földszinten a központi utastájékoztató tábla környezetében, a Nyugatiban pedig a pénztárcsarnokban, a Teréz körúti bejáratnál lévő központi utastájékoztató tábla előtti területen, a Westend felőli utascsarnokban és az 1-9. vágányok előtti területen lehet netezni. Korábban egyébként teszt jelleggel már Keszthelyen is bevezették a szolgáltatást.A MÁV tájékoztatása szerint a wifi használata az utasok körében egyre népszerűbb, hiszen amíg tavaly márciusban 30 ezerszer csatlakoztak a wifire, ez decemberben már közel 450 ezerre emelkedett. A csatlakozások száma összesítve az elmúlt év végére meghaladta a kétmilliót; az ugyanakkor nem derül ki, hogy hány próbálkozásból. A tapasztalatok szerint ugyanis a fedélzeti internethez csatlakozás nagyon ritkán zökkenőmentes és sok esetben többszöri kísérlet után sem sikeres.


A GYSEV és a Volánbusz már előrébb jár

A GYSEV először 2012 márciusától vezette be a Budapest-Sopron közötti intercityken az ingyenes wifit, majd még abban az évben a soproni, valamint a csornai vasútállomáson is bevezették ezt a szolgáltatást, amelyet azóta is folyamatosan bővítenek. A Volánbusz egyes távolsági járatain pedig 2010. szeptember 30-a óta biztosít ingyenes netezési lehetőségeit utasainak.