Még több földre licitál L. Simon László felesége

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Az államtitkár fitneszedző felesége 21 millió forintért jutott hozzá 34 hektár, korábban állami tulajdonban lévő földhöz a Velencei-tónál. Később is fog licitálni.


A Velencei-tó közelében, Nadapon található az a 34,4 hektáros földterület, amelyre L. Simon László felesége licitált sikeresen, 21 millió 250 ezer forintért – írta tegnap a Blikk. A környéken ez alacsony árnak számít, mivel a Velencei-tó térsége – ahol L. Simonéknak panziójuk és borászatuk is van – turisztikai szempontból kiemelten értékes terület.


L. Simon László örül, hogy a felesége nyert a liciten. A Népszabadság kérdésére a Miniszterelnökség közleményben válaszolt, amelyben azt írják, a megvásárolt földterület Natura 2000-es besorolású, vagyis korlátozottan lehet rajta gazdálkodni. A liciten pedig L. Simonék ügyvédje vett részt, így senki nem tudhatta, hogy L. Simon László felesége licitál.

L. Simon László szerint 25 évvel járunk a szocializmus időszaka után, hisz a jogállamban, a törvény előtti egyenlőségben és a magántulajdon szentségében. Ezért a feleségét sem érheti hátrány licitálásnál amiatt, mert a felesége.