Még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként a Kun-Mediátor ügyben

-

Év végére fejeződhet be a nyomozás. Marcsika cége 10 milliárd forintos kárt okozott. A szolnoki járásbíróság nem döntött vagyon zár alá vételéről, és mostanáig nem hallgattak ki gyanúsítottat. Mindez a legfőbb ügyésznek egy képviselői kérdésre adott válaszából derül ki.


Polt Péter legfőbb ügyész a parlament honlapján szerdán közzétett írásbeli válaszában felidézte, hogy 1999. augusztus 9. és 2015. április 14. között a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Szolgáltató Kft. karcagi irodájában a cég engedély nélküli pénzügyi szolgáltatói tevékenységet végzett.

A kft. ügyvezetője, a mindenki által Marcsika néven ismert Dobrai Sándorné a cég nevében 799 sértettől megközelítőleg tízmilliárd forintot vett át részben készpénzben, részben átutalás útján. A sértettek között öt gazdasági társaság van, míg a többi magánszemély. Az ügyben mostanáig 761 sértettet hallgattak meg.

Polt Péter azt írta: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2015. május 19-én kelt indítványában a nyomozó hatóság által biztosított, „a kft. ügyvezetője hozzátartozói vagyonának vagyonelkobzás végett történő zár alá vételét indítványozta, illetve a sértettek által előterjesztett zár alá vételre irányuló indítványokat is továbbította a Szolnoki Járásbíróságnak”. A Szolnoki Járásbíróság a zár alá vételre vonatkozó indítványok tárgyában mostanáig nem határozott.

A nyomozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság végzi, 2015 júliusában európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Marcsika ellen, de mostanáig senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Polt Péter szerint a nyomozás befejezésének várható időpontja 2016. december 31.