Még pár hét, és vehet aliengyilkos cipőt

Fotó: Screen Prod / SCREEN PROD

-

A Fox filmstúdió is rájött, hogy a nosztalgia nagy üzlet.


Hallottak már az Alien-napról? Ne restelljék, ha nem, épp most találja ki a Fox filmstúdió - tudta meg a Hollywood Reporter. Az a cél, hogy olyan rajongói ünnep legyen belőle, mint az október 21-i Vissza a jövőbe nap, amikorra Marty visszamegy vagy a május 4-i Star Wars nap.


Van idejük felkészülni, a legelső Alien-nap április 26-án lesz. A dátumot az LV-426-os hold számát felhasználva találták ki. Ez az az égitest, ahol a Nostromo űrhajó legénysége az idegenek tojásait találta. Illetve ezen a bolygón zajlik a második filmben a gyilkolászás. (A May the Force... szállóige félrehallására alapozott május 4-i Star Wars nap azért kevéssé izzadságszagú.)


Árat, a biztonság kedvéért, egyelőre nem lehet tudni


A rajongókat nem csak egy dátum kijelölésével akarják megörvendeztetni, hanem Ripley legendás magas szárú tornacipőjének újrakiadásával is. A Reebok Alien Stompers nevű, minden részletében a nyolcvanas éveket idéző cipő különböző verzióit több karakter is viselte az Aliensben. Sőt, készült belőle alacsony szárú verzió is Bishopnak.


Az első, 1979-es filmhez még nem készült menő cipő


A cipő online is megvehető - igaz, nem lepődnénk meg, ha a Reebok oldalát megrohamoznák a rajongók - , illetve néhány amerikai márkaboltban is hozzá lehet majd jutni.

A cipő mellett egy új, Rutger Hauer által felolvasott hangoskönyvet is piacra dob a Fox. A stúdiót Twitteren követők pedig 42,6 percenként nyerhetnek ajándéktárgyakat - írja a The Hollywood Reporter.


Az óra eredetileg bukás volt, de a film naggyá tette


Az Alien filmek legmenőbb kiegészítőjének újbóli kiadását azonban nem tudják az első Alien-napra időzíteni, mert már túl van rajta a gyártó. A Seiko japán óragyár 2015-ben döntött úgy, hogy Ripley futurisztikus, óriásgombos óráját limitált kiadásban ismét elérhetővé teszi.Egy gyors keresés alapján még mindig lehet pár darab az órából, mert az Amazonon és a Seiko japán oldalán is lehet belőle rendelni. Ha pedig ez és a cipő megvan, akkor már csak az egy Thompson géppisztolyból és egy Remington 870-es shotgunból összetákolt űrtengerész-gyalogos fegyvert kell legyártatniuk valakivel.