Még ősszel is dugó lehet a Thököly úton

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs / MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Naponta ül a dugóban a Thököly útnál? Készüljön fel rá, hogy ez még ősszel is így lesz!


Mint azt a VS.hu megtudta az 1-es villamos felújítása miatt akár még ősszel is dugókra kell számítani a Thököly útnál, mert bár a vágányépítési munkák augusztus elejére elkészülnek, forgalomkorlátozások ezután is lesznek az ehhez kapcsolódó csatornaépítés és útfelújítás miatt. A BKK kérdésünkre azt válaszolta: a munkák több ütemben zajlanak, a jelentősebb forgalomkorlátozások majd csak az iskolai tanítási időszak után következnek.


Tippek kocsival közlekedőknek

Az autósoknak azt tanácsolják, ha lehetséges, a Thököly utat kerüljék el, helyette az M3-as autópályát, az Egressy utat és a Mogyoródi utat javasolják alternatívaként. A reggeli csúcsidőben ezek az útvonalak egyébként szintén zsúfoltak, de a Hungária-gyűrű mentén haladó vasúti töltés miatt másfele tényleg nemigen lehet menni.


Tippek tömegközlekedőknek

A BKV-val utazóknak ugyanakkor nincsenek reménykeltő híreink. Mint azt kedden reggel megírtuk, egy olvasónk a 7E jelzésű gyorsbusszal fél óra alatt jutott el a Bosnyák térről a Hungária körútig. Ez normális esetben csak 5 perc lenne. A BKK illetékesei szerint az útvonal megváltoztatására a Thököly út-Hungária körút csomópont volta miatt nincs lehetőség, javulást csak a jövő héten elkezdődő iskolai nyári szünet hozhat. Rengeteg más közlekedési változás mellett (ezekről részletesebben itt olvashat), az 1-es villamos pótlása is átalakul, pótlóbusz közlekedik az Árpád híd és a Népliget között. Ezzel egy időben a 103-as autóbusz útvonala meghosszabbodik, szintén az Árpád hídig utazhatnak vele. thököly Szerda reggeli sor a Thököly úton a Róna utcánál


Ahol jár ott se jó teljesen az 1-es villamos

Az 1-es villamos útvonalán, a már felújított Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion közötti szakaszon több helyen rossz a sínek közötti hegesztés, ezért a járművek csak 30 km/órával közlekednek. (A hibákat garanciálisan kijavítja a kivitelező.)