Még nem minden NB I-es klub döntött, kell-e drukkerkártya a meccseire

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Vegyesen reagáltak a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő klubok a magyar szövetség (MLSZ) döntésére, amely szerint a továbbiakban az egyesületek határozzák meg, hogy egy adott mérkőzésre szóló jegy vásárlásakor kötelezővé teszik-e a szurkolói kártya használatát.


A bajnoki címvédő Videoton FC a vidi.hu-n olvasható közleményben arról írt, hogy üdvözli az MLSZ döntését, és az elmúlt idényhez hasonlóan a következő szezonban sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. A fehérvári egyesület egyúttal jelezte: „a kölcsönös bizalomra épülő, egy idényre szóló időszak ugyanakkor mind a klubra, mind a szurkolókra komoly felelősséget ró, hiszen a szövetség elnöksége a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és megvizsgálja a döntés hatásait a szurkolásra vonatkozó szabályok betartására."

Az MTK Budapest vezetősége a klub hivatalos honlapján szereplő közlemény szerint „haladéktalanul egyeztet” a szurkolókkal, valamint a szurkolói szervezetek és csoportok képviselőivel, és a kérdésben a „véleményük figyelembe vételével, velük közösen” dönt majd.

A Budapest Honvéd FC üdvözölte az MLSZ döntését, és közleményben jelezte, hogy a következő idény kezdetétől Kispesten nem lesz kötelező a kártya használata. „A Bozsik Stadionban az MLSZ döntése nem okoz semmilyen gondot, hiszen évek óta rend van a kispesti pályán” – olvasható a közleményben, amelynek végén a klub a "gyorsabb bejutás érdekében" javasolja drukkereinek a kártya használatát.

Az Újpest FC a szerdai közleményében úgy fogalmazott, egyelőre nem foglal állást a kérdésben, előbb megvárja a hivatalos tájékoztatást, és annak megismerése után dönt a „klubkártyára vonatkozó politikáját illetően.”

Debrecenben legutóbb egy márciusi edzőmeccsen nem kértek szurkolói kártyát a nézőktől, a DVSC kapott is egy egymillió forintos büntetést a rendőrségtől. A klub még az MLSZ bejelentése előtt, kedd este közölte, hogy ezért nem változtathat a rendszeren, a Nagyerdei Stadion ugyanis így kapta meg minősítését, nem tehetik meg, hogy kártya nélkül engedjék be a drukkereket. Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője a Dehir.hu megkeresésére elmondta, nekik elsősorban nem a szurkolói kártyával van problémájuk, hiszen az már a regisztráció bevezetésének következménye. Kijelentette, hogy az MLSZ döntése nem hoz változást, az ultrák továbbra sem mennek focimeccsre, amíg a regisztráció érvényben van.

A legnagyobb szurkolótáborral – és a kártyarendszer bevezetése óta a meccseket bojkottáló ultracsoporttal – rendelkező hazai csapat, a Ferencváros épp Hollandiába utazott a Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-selejtezőre, talán ezért sem sikerült még reagálnia az MLSZ döntésére. A csapat ultrái viszont a 9700 fős Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-csoport oldalán azt írták, bíznak abban, a klub vezetői is belátják, hogy „tarthatatlan ez a jelenlegi állapot”.


Fradisták!Az MLSZ választhatóvá tette a klubok számára a szurkolói kártyát! NEM TESZI KÖTELEZŐVÉ!A klubvezetők dö...

Posted by Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül on 2015. július 1.

A Fradi-ultrák optimizmusát lohaszthatja viszont, hogy keddi posztjukban épp arról számoltak be: a klub igyekszik megakadályozni, hogy a jövő heti EL-visszavágó idején az ultrák összegyűljenek.


Az MLSZ szerda reggel jelentette be, hogy enyhít a tavaly szeptemberben bevezetett szurkolóikártya-rendszer szabályain, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártyák használatát.