Még ne tegye el a télikabátot

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Esővel kezdődik, aztán havas esővel folytatódik a hét. Ráadásul a szél is erős lesz.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn általában erősen felhős lesz az ég, északon lesz a több, délkeleten a kevesebb felhő. Főleg északon lehet szórványosan eső, záporeső. A déli szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 12-13 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósabban felhős északkeleti tájakon csak 5-10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők. Emellett melegfronti hatás lesz.

Kedden a nap első felében erősen felhős lesz az ég, napközben pedig fokozatosan beborul. Elszórtan, késő estétől egyre többfelé ered el eső. A déli szél sokfelé lesz erős, nyugaton viharos. 9 és 17 fok közötti igen enyhe időre van kilátás.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az és szinte országszerte várható kiadós eső. A szél északnyugatira fordul, és többfelé viharossá fokozódik, ezzel több fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe, így estefelé az esőt a hegyekben havas eső, hó válthatja fel. Reggel és délután is +6, +7 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen számíthatunk napsütésre. Ezzel együtt a légmozgás is jelentősen mérséklődik. 5 és 10 fok között várható a csúcsérték. Pénteken és szombaton borongós, erősen felhős időre van kilátás. Mindkét nap valószínű eső, záporeső. 5 és 12 fok között alakulnak a maximumok.