Még mindig nincs meg, ki lövöldözött a Libération-nál

-

Hiába folytatott nagy erőkkel kutatást, kedd reggelig nem bukkant a Libération székházában lövöldöző, a feltételezések szerint 35 és 45 év közötti férfi nyomára a francia rendőrség.


A francia hatóságok éjszaka is nagy erőkkel folytatták a kutatást a Libération című napilap székházában lövöldöző férfi után, de kedd hajnalig nem jutottak eredményre. A rendőrség attól fél, hogy a feltételezett 35 és 45 év közötti férfi újabb merényleteket hajt majd végre.


A Libération székházának környékét lezárta a rendőrség, és rendőrök vették körül a többi párizsi médiacég, így a Le Parisien, a Le Monde, a Les Échos, a Le Figaro és az Europel székházait is. Francois Hollande államfő felszólította a belügyminisztériumot, hogy vessenek be minden eszközt a lövöldöző letartóztatására.


Mi történt?

Hétfő kora délelőtt egy puskával felszerelt, feltehetőleg 35 és 45 év közötti férfi hatolt be székházába. Az előcsarnokban leadott két lövést, majd gyalog távozott a helyszínről. Egy 27 éves fotós sérült meg súlyosan a mellkasán, őt életveszélyes állapotban kórházba szállították.


Két órával később valószínűsíthetően ugyanez a férfi adott le lövéseket a Société Générale bank székházánál is. Ott senkinek nem esett bántódása.