Még mindig nem kapták meg az olimpikonok a jutalmukat

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Bő három hónapja aludt ki az olimpiai láng, de érmeseink, helyezettjeink még nem kapták meg az állami elismerést. Csak szóban. A szép, ropogós magyar forintot még nem.


Kovács Tamás, a MOB korábbi sportigazgatója vetette fel közösségi oldalán a kérdést, vajon hol van az olimpiai és a paralimpiai jutalom? – írja a 24.hu.

A sportvezető úgy tudja, a mai napig nem került sor a riói olimpián-paralimpián sikeresen szerepelt versenyzők, edzők, szakemberek olimpiai jutalmának kifizetésére, holott korábban, például a londoni olimpia után, elegánsan, az állami kitüntetésekkel együtt, a hazaérkezést követően szinte azonnal kiosztották az olimpiai és paralimpiai elismeréseket.

Meglehet azért a késlekedés, mert a kormány elégedetlen lehetett valamivel, ezért elvette a MOB-tól a négy éve ráruházott feladatkörök zömét, így az eddigi meghatározó döntéshozó és pénzelosztó szerepéből a bizottság visszasüllyedt a 2002-2010 közötti tanácsadó és utazási iroda szerepkörbe.

Borkai Zsolt MOB-elnök is a jutalomért történő államtitkársági lobbizás helyett az átalakítással van elfoglalva; múlt héten két nap alatt menesztette Szabó Bence főtitkárt, majd Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgatót.