Még mindig nagyon megy az álunokatrükkel való átverés

-


Többrendbeli csalás bűntett és annak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság a 28 éves H. Krisztián és a 26 éves H. Kálmán ellen, írja a police.hu. Az Esztergomban élő gyanúsítottak hónapokon át csaltak ki pénzt idősektől elsősorban Komárom-Esztergom megyében.

A két férfi minden esetben ugyanazzal a szöveggel telefonált a sértetteknek. Unokájuknak adták ki magukat, és azt állították, bajba kerültek. Az idősektől pénzt kértek, több esetben kaptak is. 2014. május 17-én egy pilisi asszonyt hívtak fel telefonon a bevált történettel. Ő volt a tizenkettedik a faluban abból a harmincból, akiknél próbálkoztak. 200 ezerforintot kértek tőle, de a nő nem adott egy fillért sem. Ekkor fogták el őket az esztergomi nyomozók.

H. Kálmánt lopás vétség elkövetésével is gyanúsítja az Esztergomi Rendőrkapitányság. A rendőrség gyanúja szerint a férfi 2014. március 26-án besurrant egy esztergomi lakásba, és onnan eltulajdonított egy laptopot, valamint egy mobiltelefont. A számítógépet a férfinál tartott házkutatáskor megtalálták a rendőrök

Az Esztergomi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott büntetőeljárásokat lezárta, és 2015. április 3-án vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.