Még marad a novemberi tavasz, de már közeleg a tél

Fotó: MTI / Varga György

-

A következő napokban még egész jó idő lesz, de a hétvégétől jön a hideg – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.


Kedd

Napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, inkább csak eleinte lehet kevés napsütés. Az északi tájakon este már eső is kialakulhat. Párás lesz a levegő. Reggel 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk, de észak-keleten csak 10 fok köré melegszik fel a levegő. Melegfronti hatás várható. A közlekedés időjárási feltételei általában jók lesznek, csak néhol nehezítheti párásság a vezetést.


Szerda

Délelőtt borongós idő várható, majd a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati szél hatására jelentősen csökken a felhőzet és felhőátvonulások lesznek. Elszórtan fordul elő zápor. Marad a novemberi tavasz, 15 fok körüli maximumokkal.


Csütörtök

Változóan felhős idő lesz, főleg fátyolfelhőkkel. Esőre nem kell számítani. A délnyugati szél megélénkül. 11 és 16 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.


Péntek

Megnövekszik a felhőzet, de estig csak elszórtan alakul ki csapadék. Estétől aztán egyre többfelé kezdődhet esőzés. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. 14 fok körüli enyheség lesz - utoljára.


Szombat

Túlnyomóan borult időre van kilátás sokfelé kiadós esővel. A szél északira fordul és megerősödik. Markáns változás kezdődik időjárásunkban. Napközben szinte semmit sem melegszik a levegő, erős lehűlés várható: a csúcshőmérséklet délelőtt áll be 10 fok körül, majd délután már csak 6-7 fok lehet.


Vasárnap

Marad a borongós idő, de a csapadék átmenetileg megszűnik. Záporok, a hegyekben és a nyugati tájakon havas eső záporok fordulnak elő. Több helyen viharossá fokozódik az észak-nyugati szél. Már csak +5 fok körül alakul a hőmérséklet a legmelegebb órákban.


Hétfő

Nagy bizonytalanság mellett újabb nedves levegő érkezik, miközben a lehűlés folytatódik. Főleg a nyugati hegyeinkben hóesés is lehet viharos szél kíséretében. Közeleg a tél!